BOMEN MET BERT
Genealogieën van Van Loon, Van Donkelaar, Van Kregten, Van Gent, De Nooy, Otto, Schulte,Beijer. Jacobs, Mulderij, Groeneveld, Brus en anderen.
Voorna(a)m(en):  Familienaam: 
[Geavanceerd zoeken]  [Familienamen]

VAN KIEV Jaroslav I

Mannelijk 978 - 1054


Persoonlijke informatie    |    PDF

 • Naam  VAN KIEV Jaroslav I  
  Geboren  978  Kiev Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht  Mannelijk 
  Overleden  20 feb 1054  Kiev Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Aantekeningen 
  • Jaroslav werd geboren in het jaar 978, als vorst van Novgorod . Na de dood van zijn vader in 1015 , moest hij het allereerst in de strijd opnemen tegen zijn neef Svjatopolk , ondersteund door het koninkrijk Polen, werd na zijn overwinning in 1019 vorst van Kiev , en maakte een einde aan de burgeroorlog in het Kievse Rijk .
   Hij huwde Ingegerd , een dochter van Olof II van Zweden . Eén van hun dochters, Anna van Kiev , werd door haar huwelijk met Hendrik I van Frankrijk , koningin van Frankrijk . Een andere dochter, Elisabeth huwde met koning Harald III van Noorwegen .
   In 1036 kwam er, door een overwinning van de Russen, een einde aan de dreiging van de Petsjenegen Daarentegen draaide een veldtocht tegen het Byzantijnse Rijk in 1043 uit op een mislukking.
   Jaroslav verkreeg van Byzantium dat Kiev de zetel werd van een eigen Roetheense metropoliet.
   Jaroslav werkte aan de bescherming van zijn rijk, hij versierde de stad naar het voorbeeld van Byzantium (hij liet o.a. een Gouden Poort bouwen), hij maakte de Kerk onafhankelijker van Byzantium. Zonder het medeweten van Byzantium gaf hij Russische priesters belangrijke taken in de kerk in de steden Novgorod en Kiev. Ook breidde hij de handelscontacten met andere landen uit.
  Persoon-ID  I11810  totaal | donkelaar
  Laatst gewijzigd op  25 mei 2013 

  Vader  VAN KIEV Vladimir,   geb. 956,   ovl. 15 jul 1015, Berestova Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID  F5033  Gezinsblad

  Gezin  VAN ZWEDEN Ingegerd,   ovl. Ja, datum echter onbekend 
  Kinderen 
  >1. VAN KIEV Anna,   geb. 1024, Kiev Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 1075
  Laatst gewijzigd op  9 mrt 2011 
  Gezins-ID  F5019  Gezinsblad